5 Ekim 2010 Salı

çıplaklık

birinin karşında soyunduğu oldu mu hiç?
gün be gün.
mesela ilk gün gelip öylece durur karşında.
2. gün merhaba der.
3. gün şapkasını çıkarır.
saygıdan olabilir bu. kapalı alanda şapkalı oturmak abes. üniversitede dersten atıyorlar bak.
4. gün oturur.
5. gün çay ister.
6. gün paltosunu çıkarır.
hava sıcak zaten. ondandır.
7.gün nasılsın der.
8.gün şalını çıkarır.
9.gün karşılıklı susuşmalar.
10.gün iyiyim der.
11. gün ceketini çıkarır.
evet evet kaloriferi yaktı biri.
12. gün bakar öylece.
13. gün gömlek..
şaşırtıcı.
14. gün kötüyüm ben der. böyle böyle oldu der.
15. gün atlet. ve karşında. çırılçıplak!
öylece. her türlü kıyafetinden arınmış. büsbütün çıplaklığıyla kendini sana olduğu gibi açmış bütün varlığıyla karşında ağlayan biri.
oldu mu hiç?
olmamıştır.
sanmıyorum. çünkü insanlar kendi çıplaklıklarından bile utanıyorlar. kendileriyle başbaşayken bile yeterince soyunamıyorlar. ve an geliyor öyle kandırıyorlar ki artık kendileri de en çıplak hallerinin bu olduğuna inanıyorlar.
peki hiç birinin karşısında soyundunuz mu? neyiniz var neyiniz yoksa çıkartıp makyajınızı silip geçtiniz mi karşısına birinin. eğer geçtiyseniz bilirsiniz ki bu öyle hemen olmaz. bi göz kalemini bile ilk sildiğinde hemen geçmiyor değil mi? hala biraz kalıyor boyası.
hem bilemiyor ki insan. doğru mu birinin karşısında o kadar soyunmak. dozu var değil mi? mesela ayşenin yanında sadece şapkamı çıkarırım. ama gülnurun yanında gömleğe kadar inerim. peki kimin yanında büsbütün soyunurum da içimde üşürüm korkusu bile olmaz bırak çıplaklığımdan utanmayı. ya ben zaten hep çıplak geziyorum insanlarına ne demeli? hakikaten yalancı mı demeliyiz onlara yoksa kendi giyinikliğini göremeyecek kadar kendilerine yabancı olduklarını fark edip acımalı mıyız?

bir de birini soyma fikri hep daha kolay geliyor sanki. soyunma fikri hep bi daha ürkütücü. şüphesiz en çok da kendi bile çıplaklığından bi haber olan insanların soyunması korkutucudur. tirtir titrer onlar. rahatsızlık verir. soğuktan sanırsınız. ama utanmaktandır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...